Vanuit het paradijs recht in de crisis

Vanuit het paradijs recht in de crisis

Nog geen twee dagen thuis vanuit Bonaire krijgen we angstvallige berichten over de verspreiding van het Corona virus in Nederland. Het gaat harder en sneller…
Het nieuws slaat in als een bom, zo zitten we in de zon, plannen te maken voor een mooie verbouwing in onze winkel en zo zitten we thuis op de bank omdat we het huis eigenlijk niet uit mogen.
Het raakt direct de winkel. Niemand de deur uit dus, buiten eerste levensbehoeften, geen reden om de straat op te gaan. Geen reden om onze winkel te bezoeken, want wie denkt er nu aan een setje mooie nieuwe kleren terwijl we massaal thuiswerken en geen feestjes meer bezoeken…
Of cadeautjes welke nu niet gegeven worden omdat er geen feestjes gehouden worden…
Gelukkig zijn wij en onze familie gezond. Het allerbelangrijkste op dit moment. We blijven graag thuis om zo onze, maar ook de gezondheid van anderen veilig te stellen.
Zo hebben we in de winkel ook alle maatregelen getroffen welke vanuit het RIVM en onze branchevereniging vereist zijn. We mogen open blijven maar door de enorme maatregelen en eisen, welke helemaal terecht zijn, is het een enorm lastige opgave. We hebben er dan ook voor gekozen om de winkel alleen vrijdag en zaterdag te openen. Een heel lastig besluit.
Ondertussen zijn we op volle kracht aan het werk om naast de winkel alle mooie artikelen via andere kanalen aan te kunnen bieden. We bieden private shopping momenten aan, de winkel voor jezelf alleen. We laten alles voorbijkomen op Facebook en Instagram, waarop dan gereageerd kan worden. Ook zijn we bezig met een webshop. Precies dat wat ik niet ambieer… maar we moeten wát… We willen graag jullie blijven inspireren en adviseren, nu dan ook online!

Wat een bizarre situatie. Het treft ook iedereen. Jong en oud, ondernemer en werknemer, de Efteling en de plaatselijke kroeg… De kledingzaak in de stad en de woonwinkel in het dorp… Iedereen.

Wij hopen dat alles snel voorbij gaat, dat iedereen gezond blijft en dat de economie spoedig weer mag herstellen. Helaas is het voor ons op dit moment echt een hele zware dobber waardoor we onze mooie verbouwplannen uitstellen, dat we op een lucratieve manier ons winterseizoen gaan inzetten en we er alles aan zullen doen om jou als gewaardeerde klant naar onze winkel te laten komen! Weet dat we je altijd enorm waarderen maar dat we het juist nu nodig hebben om een klein stukje waardering terug te krijgen. Om toekomst aan de stenen winkels te geven… Want geen winkels, geen warm dorpshart, geen stadscentrum..

Denk niet alleen aan ons als winkelier maar ook aan een toekomst met een leefbare dorps- stadscentrum.

Voor nu ‘Stay Safe, Stay Home’.

Liefs Linde