Leuk vs Mooi

Leuk vs Mooi

Het is februari… een echte winter hebben we tot nu toe nog niet gehad maar de inkoop voor winter 2020 in de mode is al in volle gang. We zijn al hele collecties aan het uitzoeken om jullie komende winter weer te kunnen verblijden met de mooiste mode. Moeilijk, want moeten we nog wel dikke truien en winterjassen inkopen? Wordt het eenzelfde winter als deze? Of gaat het dan juist wel vriezen en hebben we behoefte aan lekkere truien en dikke jassen? En wat als we ze wel inkopen en het gaat niet vriezen? Dan belanden deze items weer in de uitverkoop of erger nog, blijven ze hangen… Hele mooie kleding welke nog zo goed draagbaar zijn en tijdloos.

Het stoort me. Ik denk aan het woord “duurzaamheid” dat overal wordt vermeld. Dat we in een wegwerp-economie leven. We moeten allemaal elektrisch gaan rijden, liefst binnenkort geen open haard meer aan mogen doen in onze woonkamers, zonnepanelen op het dak en windmolens in de weilanden…

Maar zullen we eens klein beginnen? Nu ga ik iets zeggen wat helemaal in strijd is met mij als detaillist maar ik zeg het lekker toch! Koop wat je nodig hebt, en koop dan iets goeds. Iets wat mooi blijft, wat niet na een jaar uit de mode is.

Eigenlijk is dit iets waarmee ik nu inmiddels al 13 jaar mijn winkel run. Ik koop in wat mooi is, check of ik het niet ‘te leuk’ vind en houd rekening met het feit dat het item echt voor een lange tijd mooi blijft. Of het nu een prachtige bloemenvaas is, een lamp, een schaal of dat ene kledingstuk. Mijn gouden tip; wanneer je iets ‘leuks’ ziet, denk dan alsjeblieft nog één keer of je het echt leuk vindt, of dat je het mooi vindt! Want iets wat echt een ‘mooi’ gevoel oproept, zul je meer waarderen en langer bij je houden.

Dus, leuk of mooi… het kan écht het verschil maken!

Liefs,
Linde