Fantasie

Fantasie

Ik ben Linde, vrouw van Rogier, eigenaresse van winkel Linde Leven en vooral moeder van twee kleine mannen. Mannetjes in de leeftijd van uitproberen, grenzen opzoeken (op kleine schaal), kinds zijn, ongerept en nog vol fantasie. Lees 4 en 6 jaar…

Zoals je wellicht al kunt inschatten leef ik op dit moment op een grote blauwe wolk, één waaruit hagel valt, het regent, welke af en toe wegwaait door de storm… maar waarop het soms ook zonnig is (wanneer alles gesmeerd loopt). Het is druk. Heel druk. Je wordt wakker, nog voor de wekker, van je zoontje die toch echt al een zonnestraal gezien heeft om 05.30 in de winter. Je loopt naar beneden om het ontbijt en broodtrommeltjes te maken en ontdekt dat de hond toch echt eerder naar buiten had gewild. Ondertussen snappen de jongens niet dat er in een pak vruchtenhagel toch echt 100.000 stukjes zitten welke uiteraard door de zwaartekracht op de grond terecht komen… Eenmaal alles aan kant, rugtasjes gevuld, jassen en schoenen aan, deur dicht en snel in de auto om naar school te gaan, bedenk ik me dat ik mijn eigen tas vergeten ben… met de sleutel… van de voordeur… in die betreffende tas… Dus. Goedemorgen Linde!

Druk zijn is een standaard tegenwoordig. Iedereen heeft het druk. Loop je op straat en kom je een bekende tegen die aan je vraagt: Hoe ist? Kan iedereen deze vraag beantwoorden met “Druk”… Want ‘Goed’ is tegenwoordig dus blijkbaar ‘Druk’…

Nooit meer hoor ik iemand over het woord ‘verveling’. Het lijkt een woord wat we vroeger gebruikten, of kleine kinderen. Jammer! Want eigenlijk is het zo gezond, om jezelf eens lekker te ‘vervelen’. Het prikkelt je fantasie. Je wordt er creatief van.

Helaas is de tijd om jezelf te vervelen er niet meer… bij het wachten op de bus check je nog snel even social media, plaats je nog vlug een reactie bij die ene post… maar niet alleen bij het bushokje, de wc, voor het slapen gaan op bed, in de file, in de wachtkamer bij de tandarts… noem maar op!

Inmiddels ben ik me er zelf steeds meer van bewust en probeer ik er op te letten dat ik af en toe ook even niks moet doen… maar dat is ook echt moeilijker dan ik denk.

Laten we eens wat bewuster onszelf gaan vervelen, dan denk ik dat de wereld er binnenkort veel fantasierijker uitziet!

Succes!

Liefs,
Linde