“Come as a visitor, leave as a friend”

“Come as a visitor, leave as a friend”

Alweer even geleden zitten we met mijn schoonouders aan de keukentafel en hebben we het over een grote wens als op vakantie te gaan naar Bonaire… nog nooit geweest maar alles wat we ervan gezien en gehoord hebben laait ons enthousiasme op.
Uit het niets krijgen we op dat moment de vraag of we daar dan heen op vakantie zouden willen… Natuurlijk! En zo geschiedde het, mijn schoonouders vonden dat we dat samen verdienden en boekten voor ons de reis van onze dromen.

3 maart zijn we vertrokken, zonder kinderen, met z’n tweeën. Op de voorwaarde dat we iedere dag zouden facetimen waren onze jongens het ermee eens dat zij 9 dagen thuisbleven samen met opa en oma. Alles dus helemaal super geregeld.

Bij aankomst op de luchthaven in Bonaire passeren we het bord “Come as a visitor, leave as a friend”, wat bijzonder hartelijk klinkt. Benieuwd of ook wij dit gaan ervaren…
Aldaar, hebben we echt de mooiste en fijnste vakantie ever. Wat een bijzonder mooi en fijn eiland. We genieten van het klimaat, het heerlijke eten, de gastvrijheid, de natuur. Alles is geweldig. Meerdere malen heb ik mezelf in mijn arm geknepen… was dit echt?!

Ideeën ontstaan op het moment dat je helemaal uit je dagelijkse ritme bent. En zo geschiedde… volop ideeën en moodboards hebben we samen gemaakt. Wilde plannen om te gaan verbouwen in de winkel, de hele winkel weer opnieuw schilderen, nieuw behang aanbrengen, de balie verplaatsen om er zo een ruimtelijker geheel van te maken… Ik heb zelfs de materialen al uitgezocht, de kleuren bepaald.
Heerlijk, om zo op vakantie bezig te zijn met datgene wat me altijd al bezig houdt maar waarvoor ik normaal dagelijks de tijd niet creëer.

Ondertussen beseffen we ons dat iedereen op Bonaire erg gastvrij en hartelijk is. Precies wat ik verlang en persoonlijk ook vind, dat we dat in onze winkel doen. De sfeer is er relaxed en prettig. Iets wat we na 9 dagen bij het vertrek op de luchthaven wederom hardop tegen elkaar gezegd hebben “Come as a visitor, leave as a friend”. Wij vertrekken hier echt als vriend en komen heel graag spoedig weer terug! Ook daarvan hoop ik dat iedereen die onze winkel bezoekt, ook terugkomt als ‘een vriend’

En nu hop, het vliegtuig in, om nog zo’n 10 uur terug te vliegen… naar onze kindjes!

Liefs Linde